Blog

TIPS ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

06/05/2022

Το να πίνετε αρκετό νερό θα εξασφαλίσει στο σώμα σας να αναπληρώσει τα υγρά που χάνονται όταν ιδρώνετε από τη ζέστη και θα βοηθήσει στην πρόληψη αφυδάτωσης και θερμοπληξίας. Όταν γυμνάζεστε με ζεστό καιρό, συνιστάται να πίνετε 1 φλιτζάνι νερό κάθε 15-20 λεπτά. 

Μια άλλη μέθοδος για την αύξηση της πρόσληψης νερού είναι να τρώτε περισσότερα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως: 
Καρπούζι 
Φράουλες 
Γκρέιπφρουτ 
Ροδάκινα 
Βατόμουρα 

Προγραμματίστε προσεκτικά την ώρα προπόνησης σας
Προπονηθείτε με σύνεση και αποφύγετε τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Μην προπονείστε κάτω από τον ήλιο. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την προπόνηση έξω στον ήλιο αφόρητη και προτιμούν να προπονούνται σε εσωτερικούς χώρους με κλιματισμό και παράθυρα.


SPF 50!
Η αντιηλιακή προστασία θα σας προστατεύσει από το 98% των ακτινών UVΑ/UVB και θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα ηλιακά εγκαύματα. 


Κολύμπι/Ποδηλασία/Γκολφ…
Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να κάνετε περισσότερα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους; Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή. Ξεφύγετε από την τυπική άσκηση που μπορείτε να κάνετε μέσα σ ένα κλειστό χώρο γυμναστηρίου. 


Φορέστε ελαφριά ρούχα
Κάντε την άσκηση πιο υποφερτή φορώντας  ελαφριά ρούχα. Χρησιμοποιήστε υφάσματα από φυσικές ίνες. Το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι λειτουργούν καλύτερα στην απορρόφηση του ιδρώτα και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Οι συνθετικές ίνες συγκρατούν τη θερμότητα αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματός.
Επίσης, το χρώμα των ρούχων σας μπορεί να επηρεάσει το πόσο ζεσταίνετε, για παράδειγμα το μαύρο είναι ο απόλυτος απορροφητής της θερμότητας. Ίσως λοιπόν να επιλέξετε ένα λευκό μπλουζάκι…

Κρύα ντους πριν και μετά
Το ντους πριν από την προπόνηση μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να παραμείνετε πιο δροσεροί κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Το κρύο ντους μετά την προπόνηση θα μειώσει αμέσως τη θερμοκρασία σας, γεγονός που θα κάνει το σώμα σας να εργαστεί σκληρότερα για να ζεσταθεί, αντλώντας αίμα πολύ πιο γρήγορα. Αυτή η διαδικασία επιταχύνει το μεταβολισμό σας βοηθώντας να κάψετε θερμίδες.


Ακούστε το σώμα σας
Εάν αισθάνεστε ζαλάδα, δίψα, και ξηροστομία, οι πιθανότητες είναι ότι είστε αφυδατωμένοι και πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Συμπτώματα όπως ναυτία, υπερβολική εφίδρωση, γρήγορη αναπνοή και κράμπες μπορεί να υποδηλώνουν θερμική εξάντληση. Εάν νιώσετε κάτι από αυτά καλυτέρα να σταμάτησε την άσκηση σας. 

Μείνετε ασφαλείς και απολαύστε τον ζεστό καιρό…..